Πέμπτη

Το πράσινο τσάι μειώνει τη χοληστερόλη!


Πηγή: newsbeast.gr

Το πράσινο τσάι, είτε σε ρόφημα είτε σε χάπι μπορεί να ρίξει κατά μερικές μονάδες την κακή χοληστερόλη, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής την καθηγήτρια φαρμακολογίας Ολίβια Φουνγκ του Δυτικού Πανεπιστημίου Επιστημών της Υγείας στην Καλιφόρνια ανέλυσαν και επαναξιολόγησαν συγκριτικά 20 κλινικές δοκιμές διάρκειας τριών εβδομάδων έως έξι μηνών, που αφορούσαν περίπου 1.500 άτομα. Τελικά, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το πράσινο τσάι ρίχνει κατά μέσο όρο πέντε έως έξι μονάδες την ολική και την κακή χοληστερόλη (LDL), σε σχέση με τα εικονικά φάρμακα.

H μελέτη έλεγξε την αποτελεσματικότητα τόσο του ίδιου του πράσινου τσαγιού ως ροφήματος, όσο και των καψουλών που περιέχουν ορισμένες ουσίες του πράσινου τσαγιού. Όπως αποδείχτηκε, το πράσινο τσάι με μορφή ροφήματος είναι ελαφρώς πιο αποτελεσματικό στην μείωση της χοληστερόλης, σε σχέση με τα αντίστοιχα χάπια που περιείχαν κατεχίνες.

Σύμφωνα με τους ερευνητές αν κάποιος παίρνει ήδη φάρμακα για να ρίξει την χοληστερόλη, θα πρέπει να μην τα σταματήσει και να μην τα αντικαταστήσει με το πράσινο τσάι. Από την άλλη η προσθήκη πράσινου τσαγιού στην καθημερινή διατροφή αποτελεί μία μέθοδο να μειωθεί κάπως το επίπεδο χοληστερόλης.

Ποιοι μας τιμούν και που...