Σάββατο

10 λόγοι που το σεξ κάνει καλό στην υγεία!

Από: http://www.flowmagazine.gr                              2012 Flowmagazine.

Συντάκτης: Λιάνα Γεωργουλοπούλου, 19/10/2012


10 λόγοι που το σεξ κάνει καλό στην υγεία!Σεξ και καλή υγεία... δύο σε ένα! Πέρα από την απόλαυση, το σεξ λειτουργεί ως μια ορμονική απαλλαγή για το σώμα και είναι εξαιρετικά ευεργετικό για την υγεία. Είναι ικανό να μειώσει δεκάδες κινδύνους, ακόμα και μακροπρόθεσμα... που δεν περνούν από το μυαλό σας! Άλλωστε, όπως λέει ο Joy Davidson, ψυχολόγος και σεξολόγος στη Νέα Υόρκη, η σεξουαλικότητά βελτιώνει τη ζωή και την υγεία, τόσο στο σωματικό όσο και στο ψυχολογικό κομμάτι!
Καταπολεμά τον καρκίνο!
Οι άντρες με υψηλή σεξουαλική δραστηριότητα παρουσιάζουν χαμηλότερο κίνδυνο στο θέμα του καρκίνου του προστάτη! Έρευνες έχουν αποδείξει οτι οι άντρες που κάνουν σεξ 13 με 20 φορές κάθε μήνα παρουσιάζουν 14% λιγότερο κίνδυνο να εμφανίσουν καρκίνο του προστάτη κάποια στιγμή στη ζωή τους, σε αντίθεση με όσους κυμαίνονται στις 4 με 7 φορές το μήνα. Όσοι κάνουν περισσότερες από 21 φορές σεξ το μήνα παρουσιάζουν 33% μειωμένο κίνδυνο ανάπτυξης του καρκίνου σε σχέση με τους υπόλοιπους...
Αυξάνει τη διάρκεια ζωής των ανθρώπων
Το Πανεπιστήμιο Queens της Ιρλανδίας απέδειξε ότι το σεξ σε τακτική βάση αυξάνει τη διάρκεια ζωής των ανθρώπων! Ειδικότερα, οι επιστήμονες παρατήρησαν οτι οι σεξουαλικά δραστήριοι άνθρωποι, ίδιας ηλικίας και με καλή υγεία, είχαν 50% λιγότερες πιθανότητες να φύγουν νωρίς από τη ζωή σε σχέση με τους υπόλοιπους. Αυτό θα μπορούσε να οφείλεται στην κατακόρυφη πτώση των ορμονών του στρες, δηλαδή στην αντίδραση του οργανισμού ακριβώς μετά από το σεξ.
Μειώνει την πιθανότητα για γρίπη και οδοντιατρικά προβλήματα!
Το σεξ είναι ικανό να κάνει πιο ανθεκτικό τον οργανισμό απέναντι στα κρυολογήματα και τη γρίπη. Έρευνες δείχνουν οτι 1-2 συνευρέσεις την εβδομάδα δημιουργούν 30% υψηλότερα επίπεδα ανοσοσφαιρίνης Α αντισώματος, με αποτέλεσμα το ανοσοποιητικό σύστημα να γίνεται πιο δυνατό. Παράλληλα, το καθημερινό φιλί μπορεί να σας γλιτώσει από μερικές επισκέψεις στον οδοντίατρο. Ειδικότερα, προκαλεί χαμηλού επιπέδου σιελόρροια, η οποία καθαρίζει τα τρόφιμα μεταξύ των δοντιών και μειώνει την οξύτητα στο στόμα, δηλαδή την κύρια αιτία της τερηδόνας.
10 λόγοι που το σεξ κάνει καλό στην υγεία!Απαλλάσσει από τους πονοκεφάλους και τις ημικρανίες
Θα μπορούσε κάποιος να πει οτι το σεξ λειτουργεί σαν ένα παυσίπονο, αν και είναι δέκα φορές πιο αποτελεσματικό από ένα κλασσικό φάρμακο. Η σεξουαλική δραστηριότητα απελευθερώνει μια τεράστια ποσότητα ενδορφινών, οι οποίες προκαλούν ηρεμία και απομακρύνουν τον οργανισμό από τους πονοκεφάλους, τους πόνους της αρθρίτιδας και τις ημικρανίες... χωρίς καμία παρενέργεια! Οι ημικρανίες αρχίζουν και εξαλείφονται, αφού μειώνεται η πίεση στα αιμοφόρα αγγεία του εγκεφάλου.
Παλεύει ενάντια στα προβλήματα της καρδιάς και της νόσου Αλτσχάιμερ
Τα οιστρογόνα προστατεύουν, όχι μόνο την καρδιά μιας γυναίκας, αλλά μακροπρόθεσμα, και από τη νόσο Αλτσχάιμερ και την οστεοπόρωση. Ταυτόχρονα, η τεστοστερόνη ενισχύει τα οστά και τους μυς. Και στα δυο φύλα, το σεξ βοηθάει στην καλύτερη κυκλοφορία του αίματος, ιδιαίτερα στον εγκέφαλο λόγω του αυξημένου καρδιακού ρυθμού και των αναπνοών. Μελέτες έχουν διαπιστώσει οτι το σεξ δυο ή περισσότερες φορές την εβδομάδα μειώνει κατά το ήμισυ τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής...
Καίει το περιττό λίπος του σώματος
Με το σεξ χάνετε βάρος και πολλές θερμίδες! Μπορείτε να κάψετε όλο το λίπος ή τους υδατάνθρακες ενός δείπνου. Κάθε φορά χάνετε τουλάχιστον 200 θερμίδες, δηλαδή είναι σαν να τρέχετε 15 λεπτά στο διάδρομο. Σε ετήσια βάση μπορείτε να χάσετε μέχρι και 7.500 θερμίδες, δηλαδή όσο λίπος θα καίγατε τρέχοντας περίπου120 χιλιόμετρα (745 μίλια)...
10 λόγοι που το σεξ κάνει καλό στην υγεία!Λειτουργεί σαν μια θεραπεία ομορφιάς!
Το σεξ διπλασιάζει το επίπεδο των οιστρογόνων στο σώμα μιας γυναίκας, κάνοντας το δέρμα της πιο μαλακό και τα μαλλιά της πιο λαμπερά! Η εφίδρωση καθαρίζει τους πόρους του δέρματος, με αποτέλεσμα να μετατρέπεται σε πιο φωτεινό, και μειώνει τον κίνδυνο για δερματίτιδα. Παράλληλα, η δραστήρια σεξουαλική ζωή απελευθερώνει και φερορμόνες, χημικές ουσίες που προσελκύουν το άλλο φύλο και κάνουν μια γυναίκα πιο ελκυστική.
Συμβάλλει θετικά σε θέματα αϋπνίας!
Η ωκυτοκίνη αποτελεί μια ορμόνη που εκκρίνεται μετά το σεξ και βοηθάει στον ύπνο! Άλλωστε, ο ύπνος μπορεί να κρατήσει την αρτηριακή πίεση σε φυσιολογικά επίπεδα και να δώσει χρόνο στο σώμα για να αναπλάσει τα κύτταρά του. Αυτό δίνει μια επιστημονική εξήγηση στο γιατί οι άντρες κοιμούνται πολύ γρήγορα μετά την ερωτική επαφή. Η ποιότητα του ύπνου αυξάνεται και τα σώματα και των δυο φύλων χαλαρώνουν και μπορούν να κοιμηθούν βαθιά.
Προσφέρει συναισθηματική ισορροπία
Το σεξ έχει την ιδιότητα να απομακρύνει το άγχος και την κατάθλιψη, αφού οι ενδορφίνες γεμίζουν το σώμα και η διάθεση βελτιώνεται. Πολλοί βλέπουν το σεξ ως ένα αγχολυτικό που μπορεί να βοηθήσει το σώμα να χαλαρώσει και να αναπνεύσει. Μερικές φορές, όμως, το υπερβολικό άγχος μπορεί να μειώσει την επιθυμία για σεξ ή απόλαυση. Ωστόσο, καταφέρνει να βελτιώσει την εμπιστοσύνη σας προς τους άλλους και να τονώσει την αυτοκτίμησή σας.
10 λόγοι που το σεξ κάνει καλό στην υγεία!Γυμνάζει τους μύες του σώματος
Οι μύες του πυελικού εδάφους στη γυναίκα μπορούν να ενισχυθούν κατά τη διάρκεια του σεξ, συμβάλλοντας μελλοντικά στη μείωση του κινδύνου της ακράτειας. Βέβαια, όλοι οι μυς του σώματος γυμνάζονται, με αποτέλεσμα να οδηγούν σε μια καλή φυσική κατάσταση και να ενδυναμώνουν κάθε μεριά του σώματός.

Ποιοι μας τιμούν και που...