Τετάρτη

Μικρά tips για δροσερή αναπνοή κάθε ημέρα

Μένεις αμίλητη γιατί φοβάσαι πως αν ανοίξεις το στόμα ο συνομιλητής σου θα αλλάξει δρόμο; Υποφέρεις από πρόβλημα κακοσμίας της ανάσας σου; Υπάρχει τρόπος να αντιμετωπίσεις το πρόβλημα;

Στις περισσότερες περιπτώσεις - όταν δεν πρόκειται για φλεγμονή ή άλλη πάθηση που συνδέεται με την κακοσμία του στόματος, όπως για παράδειγμα οι νόσοι των πνευμόνων - το πρόβλημα της κακοσμίας της αναπνοής οφείλεται σε ελλιπή υγιεινή. Και μπορεί να πλένεις τα δόντια σου αλλά προφανώς αμελείς το βούρτσισμα της γλώσσας και τον καθαρισμό στον οδοντίατρο.

Από την άλλη, η κακοσμία μπορεί να οφείλεται σε κάτι που έφαγες, όπως για παράδειγμα σκόρδο ή κρεμμύδι κι άλλες πικάντικες τροφές που επιβαρύνουν την αναπνοή. Μπορεί ακόμη να οφείλεται στην κατανάλωση γλυκισμάτων -όπως το παστέλι- που κολλούν κυριολεκτικά πάνω στα δόντια και είναι δύσκολο να απομακρυνθούν.

Συμβουλές για δροσερή αναπνοή

- Βούρτσιζε τα δόντια σου αλλά και τη γλώσσα σου δύο φορές την ημέρα. Επίσης δοκίμασε να χρησιμοποιήσεις νήμα για να είσαι σίγουρη ότι αφαιρούνται και οι τροφές που μένουν ανάμεσα στα δόντια.

- Αν συνηθίζεις να επισκέπτεσαι τον οδοντίατρο μόνο κάθε φορά που αισθάνεσαι ενόχληση, μάλλον ήρθε η ώρα να αναθεωρήσεις. Ο καθαρισμός πέρα από το ότι σε γλιτώνει από σφραγίσματα σου χαρίζει και δροσερή αναπνοή.

- Πιες νερό. Μια από τις πιο συχνές αιτίες της κακής αναπνοής είναι η ξηροστομία. Μην ξεχνάς λοιπόν να πίνεις νερό  συχνά και σε αρκετή ποσότητα αφενός για να διατηρήσεις τη σωστή υγρασία του στόματος και αφετέρου για να απομακρύνεις επιβλαβή βακτήρια που θα μπορούσαν να βλάψουν τα δόντια και τα ούλα σου. 

Στην περίπτωση που πάσχεις από χρόνια ξηροστομία, συμβουλέψου τον οδοντίατρό σου, για να σου συνταγογραφήσει κάποιο σκεύασμα που διεγείρει την ροή σάλιου.

- Άλλαζε οδοντόβουρτσα συχνά. Κάθε τρεις μήνες πρέπει να αντικαθιστάς την παλιά σου οδοντόβουρτσα με νέα. Αν χρησιμοποιείς την ίδια οδοντόβουρτσα για ολόκληρο το χρόνο το πιθανότερο είναι να έχουν συσσωρευτεί βακτήρια που προκαλούν κακοσμία.

- Η χρήση επίσης ενός στοματικού διαλύματος με αντιβακτηριακή δράση μπορεί να βοηθήσει ενώ για να αισθάνεσαι εσύ πιο άνετα μπορείς μετά από τα γεύματα να μασάς μια τσίχλα δίχως ζάχαρη για να φρεσκάρεις την αναπνοή σου.

- Εάν η κακοσμία επιμένει και δεν βελτιώνεται με το βούρτσισμα των δοντιών και της γλώσσας, το καθάρισμα με νήμα και το στοματικό διάλυμα κλείσε ένα ραντεβού με τον οδοντίατρο.

Η ουλίτιδα, η ξηροστομία ή πέτρα είναι καταστάσεις που προκαλούν κακοσμία αλλά μπορούν να αντιμετωπιστούν.


Πηγή : womenonly.gr

Ποιοι μας τιμούν και που...