Οι Minor Project, στα λημέρια μας...

Πηγή: news.youropia.gr

Η μουσική είναι ένα ποτάμι, που σε πλένει, σε ξυπνά, σε φέρνει στην κάθαρση σου. Αυτό ένιωσα όταν άκουσα τους Minor Project. Δεν θέλω να πω κάτι άλλο. Απλά, ψάξτε τους.

Έπρεπε να τους μιλήσω. Να τους γνωρίσω, κάτι. Και έτσι γνώρισα τον Στάθη. Τον Ευστάθιο Χρυσοβαλάντη Δράκο καλύτερα. Γιατί, τέτοιο επίθετο, δεν το κρύβεις. Και ξες τι του εύχομαι;
Να ξεράσει φωτιές στην ελληνική μουσική σκηνή, και να αφήσει το στίγμα του με τους Minor Project. Με τον Βίκτωρα Φορλίδα, τον Αλέξανδρο Μπαλτά και τον Γιώργο Κολοκυθά

Κρίση. Οικονομική. Μας έλειψε η κρίση, aka κριτική σκέψη; Φερόμασταν σαν κροίσοι; Πως σκέφτεται η γενιά μας πλέον; Για που το 'βαλε και πόσο σταθερά τα βήματά της;
Η αλήθεια είναι πως όντες, και οι τέσσερις, μη οικονομικά ανεξάρτητοι φοιτητές, την οικονομική κρίση την βιώνουμε κυρίως από την αναφορά σε αυτή… Αν δεν ήμασταν σίγουροι για την ύπαρξή της από γονείς, φίλους και πάει λέγοντας, πιθανόν να σκεφτόμασταν ότι είναι κάποιου είδους τεχνική μαζικού εκφοβισμού. Δυστυχώς δεν είναι. Ή αν είναι, έχει κάνει πολύ καλά τη δουλειά της…
Η κριτική σκέψη ήταν κάτι το οποίο ίσως δεν χρειάστηκε να εξασκήσουμε, δεδομένου του ότι ζούσαμε μια ζωή σαν κροίσοι, όπως λες. Μια ζωή παράδοξης ευημερίας, ας πούμε εμείς. Όπως αποδείχτηκε, η κριτική σκέψη είναι κάτι παραπάνω από τρόπος αντιμετώπισης προβλημάτων, είτε αυτά είναι οικονομικά, είτε άλλης φύσεως. Είναι τρόπος ζωής. Είναι μια φιλοσοφία, που ευτυχώς η γενιά μας έχει αρχίσει να την εξασκεί πιο μαζικά τον τελευταίο καιρό. Αυτό που έχουμε καταφέρει, είναι να συζητάμε για τα προβλήματά μας, μικρά ή μεγάλα. Να μην φοβόμαστε να τα αναλύσουμε και να διακρίνουμε τις πηγές τους. Να βλέπουμε τον συνάνθρωπο, σαν συμπάσχοντα και όχι σαν ανταγωνιστή. Ακόμα και αυτό είναι ένα πρώτο βήμα.

Όσον αφορά το αν θα υπάρξει δεύτερο ή τρίτο, κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά. Το σίγουρο είναι πως αν αποτελέσει αυτή η κουλτούρα κάποιου είδους μόδα, που θα κάνει τον κύκλο της και θα κοπάσει αμέσως μετά το τέλος του καταιγισμού ειδήσεων σχετικών με την κρίση από τα ΜΜΕ, είμαστε άξιοι της μοίρας μας.


Ελεύθερη δισκογραφία... Πρέπει να 'χεις balls για να το επιλέξεις. Πως νιώθετε για τούτη σας την κίνηση;
Ίσως πριν λίγα χρόνια να ήταν θέμα επιλογής. Επιλογή για μια πιο «ανεξάρτητη» στάση, μια προσπάθεια διαχωρισμού της προσωπικής σου μουσικής απόπειρας, ενάντια στην αδιάφορη ή και ιδιοτελή στάση των δισκογραφικών εταιριών.
Αρχίσαμε να παράγουμε μουσική εδώ και ένα χρόνο περίπου, οπότε οι επιλογές μας ήταν σαφείς. Είτε θα επιδιώξουμε να κυνηγήσουμε μια θέση σε κάποια από τις μεγάλες δισκογραφικές εταιρίες, εθελοτυφλώντας για τον επερχόμενο θάνατό τους, που πλέον αποτελεί γεγονός, είτε θα προσπαθούσαμε με τις δικές μας δυνάμεις και των ανθρώπων που εμπιστευόμαστε, ώστε να ακουστεί η μουσική μας λίγο πιο πέρα από την οικογένεια και την παρέα μας.

Όσον αφορά το πως νιώθουμε για την επιλογή μας να είμαστε όπως λες ανεξάρτητοι… Μάλλον νιώθουμε πως ότι γίνεται, γίνεται για καλό. Είναι καθαρά θέμα επιλογών. Νιώθουμε λιγότερο αγχωμένοι σχετικά με το αν η μουσική μας θα γίνει ευρέως γνωστή και θα αποφέρει οικονομικά κίνητρα σε κάποιον τρίτο για να μας «στηρίξει». Αν αυτό μπορείς να το αποκαλείς στήριξη…
Αισθανόμαστε χαρούμενοι, γιατί με τους ανθρώπους που συνεργαζόμαστε έχουμε αναπτύξει τη δική μας χημεία και αυτό δεν συγκρίνεται με κανένα label.
Όσον αφορά τα αρνητικά, ίσως να νιώθουμε ότι δεν έχουμε ιδέα για το που θα πάει, αν θα πάει κάπου παραπέρα. Βέβαια η άγνοια του μετά, δεν έβλαψε ποτέ κανέναν. Ίσως τον ταρακούνησε λίγο, αλλά νέα παιδιά είμαστε. Από αντοχές άλλο τίποτα.

Πόσα από κείνα που κοσμούν τ' αυτιά μας και φτιάχνετε είναι προσωπικές ιστορίες; Πόσα πατούν σε αναμνήσεις; Τι σας κάνεινα γράφετε σ'αυτούς τους καιρούς;
Χμ.. Αν κοιτάξει κάποιος το booklet με τους στίχους νομίζω καταλαβαίνει πως τα λόγια για το κάθε τραγούδι είναι είτε ένα προσωπικό ξέσπασμα απέναντι σε ανθρώπους που μας αγάπησαν υπερβολικά, είτε σε άλλους που άθελα ή ηθελημένα μας καταπίεσαν. Σε άλλους που μας κούρασαν ή μας δημιούργησαν μια εικόνα για μας λίγο πιο διαφορετική από ό,τι την είχαμε ονειρευτεί στα 15. Αφήγηση ιστοριών δεν υπάρχει. Σαφή αναφορά σε αναμνήσεις, επίσης δεν υπάρχει. Υπάρχει όμως σε συναισθήματα που μου προκάλεσε η κάθε ανάμνηση και είχα την ανάγκη να τα γράψω γιατί κάποια στιγμή θα εκρήγνυνταν… Κι αν κατάφεραν να κάνουν αυτό το «μπαμ» πάνω στο εκάστοτε τραγούδι, αυτό είναι μια λύτρωση. Ίσως να' ναι και αυτός ο λόγος. Δεν μπορείς να τα πεις κάπως αλλιώς, ή και να τα πεις, δεν θα σε πάρει κανείς στα σοβαρά.

Διαλέξτε μου έναν Έλληνα καλλιτέχνη. Και πείτε μου γιατί αυτόν. Γιατί τον αγαπάτε, γιατί τον μισείτε, γιατί σας στιγμάτισε.
Και τώρα τα δύσκολα.
Γιατί, όντως, το να πεις ότι αγαπάς κάποιον καλλιτέχνη, είναι σχετικά εύκολο. Βλέπεις ποιος σε έχει επηρεάσει, ποιον ακούς από τα 15 σου και συνεχίζεις να περιμένεις δουλειά του, σαν το τότε δεκαπεντάχρονο.
Μιλώντας για Έλληνα καλλιτέχνη της νέας γενιάς, θα διαλέγαμε τον Βασιλικό. Όσος χρόνος κι αν έχει περάσει από τις κυκλοφορίες των Raining Pleasure, έχει αποδείξει πως αυτό που γινόταν αποτέλεσε όντως ένα κίνητρο κι έναν σταθμό για την αγγλόφωνη ελληνική σκηνή όπως είναι σήμερα. Εκτός αυτού, συνεχίζει να εξελίσσεται και κάθε φορά έχει κάτι νέο να παρουσιάσει. Κυνηγά πάντα την μουσική του καριέρα σαν να βγήκε χθες στην επιφάνεια και αυτό είναι τόσο αξιοζήλευτο όσο και σπάνιο.

Το μόνο που μπορώ να πω ότι μας έκανε αρνητική εντύπωση, είναι πως οι δίσκοι που είχαν κυκλοφορήσει από την εταιρία τους, κοστολογούνται ακόμη στα 18 με 20 ευρώ, από μια πρόσφατη μας βόλτα στα μαγαζιά. Προφανώς δεν φταίει η μπάντα, αλλά η δράση της εταιρίας τους. Καλό είναι να υπάρχει μια κάποια παρακολούθηση της εμπορικής διάθεσης, ειδικά όταν έχει να κάνει με επίσημη κυκλοφορία και μια τόσο δύσκολη επικρατούσα οικονομική κατάσταση.


Περιέγραψέ μου πλέον την καθημερινότητά σας; Τι αλλάζει, ποιοι οι χρόνοι, ποια η οικονομική άνεση και κατάσταση;
Αν και δεν έχει περάσει πολύς καιρός από την κυκλοφορία του δίσκου, η αλήθεια είναι πως υπάρχουν αλλαγές. Ευχάριστες αλλαγές. Αφιερώνουμε, εκ των πραγμάτων, περισσότερο χρόνο στη μουσική μας, στις πρόβες, στην επικοινωνία με ανθρώπους τους οποίους, υπό άλλες συνθήκες, πιθανόν να μη γνωρίζαμε ποτέ.
Όσον αφορά το οικονομικό θέμα, ήταν κατά πολύ χειρότερα στην περίοδο της προετοιμασίας του δίσκου, γιατί μια ανεξάρτητη παραγωγή βαραίνει τον ίδιο τον καλλιτέχνη. Και στην δική μας περίπτωση, τις οικογένειες μας.
Αφού τελείωσε αυτό, μπορούμε να σπαταλήσουμε (με την καλή έννοια πάντα) την όποια σκέψη μας στην παραγωγή νέας μουσικής, τις ζωντανές παρουσιάσεις και φυσικά την ενασχόληση με τις σπουδές μας. Οι οποίες, για κάποιους, αφέθηκαν σε… standby mode περιμένοντας το play να πατηθεί. Κάπου εδώ είναι που το πατάμε!
Πως σκέφτεστε το αύριο; Της χώρας μας, της ελληνικής μουσικής, το δικό σας, της νεολαίας;
Το εγγύς χθες, το δικό μας χθες, ήταν πολύ όμορφο…
Η τελευταία χρονιά, το 'χουμε πει και το ξαναλέμε, πως ήταν από τις πιο παραγωγικές μας. Το δικό μας αύριο, θέλουμε να πιστεύουμε πως θα συνεχιστεί κατ' αυτό τον τρόπο. Μπορεί να 'ναι δύσκολο πλέον, αλλά όλοι θέτουμε τους στόχους μας και αν τους καταφέρουμε, έχει καλώς. Διαφορετικά, η προσπάθεια και μόνο σε ικανοποιεί.
Το μέλλον της ελληνικής μουσικής, νομίζω πως έχει ήδη αρχίσει να σκιαγραφείται. Είναι φωτεινό, πολύ φωτεινό. Μακριά από δεσμεύσεις και γκρίνιες. Είναι σχεδόν σίγουρο σήμερα, πως αν μια τέχνη δεν αποφέρει χρηματικές απολαβές, αυτή είναι η μουσική. Οπότε, είτε θα αναγκαστείς να ζήσεις μακριά από αυτή είτε θα ασχολείσαι μαζί της για τον ρομαντικό λόγο που ξεκίνησες. Γιατί την αγαπάς. Με το κίνητρο αυτό, μόνο κερδισμένη μπορεί να βγει η ελληνική μουσική. Και η μουσική γενικότερα.


http://news.youropia.gr/post.php?id=56937

Ετικέτες

. Αγχος άγχος αδυνάτισμα αεροβική Αθήνα αθλητές Αιθαλομίχλη Αιθέρια έλαια αιμορραγία ακίνητη περιουσία Ακμή Ακτινοθεραπεία αλάτι αλιεύματα αλλαγή αλλαντικά Αλλεργίες άλματα αλόη Αλτσχάιμερ αμνησία Αμύγδαλα κατά του καρκίνου Άμυνα Αναισθητικό τζελ ανακούφιση Αναλγητικό αναπηρία ανασφάλιστοι Θεσσαλονίκη άνδρες Ανδρογενετική Αλωπεκία Ανεργία Ανοια Αντιβιοτικα αντιβιοτικά Αντικαρκινικές τροφές αντιμετώπιση αντιμετώπιση υπογλυκαιμίας Αντιοξειδωτικά αντιφλεγμονώδη Αντώνης Σαμαράς αξία απειλή απελευθέρωση απλότυπος Ι αποθήκη Αποτοξίνωση αποτυχία ΑΠΡΙΛΙΟΣ αρετή Αρτηριακή πίεση Αρχαιολογικός χώρος Αρχιεπισκοπή ασβέστιο ασθένεια Άσθμα ασκήσεις άσκηση Ασπιρινη ασπιρίνη ατμοσφαιρική ρύπανση ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ αυπνία αυτισμός αυτοπεποίθηση ΑΧΕΠΑ βάρος βεξαροτένη βηματοδότης βήχας Βιβλία βιβλίο Βικτόρια Χίσλοπ βιντεοπαιχνίδια βιολογικό ρολόι βιταμίνες βιταμίνη C βιταμίνη D βιταμίνης D βλαστικά κύτταρα βλαστοκύτταρα βλαστοκύτταρα δοντιών Βοτανολογία Βουλή βούτυρο βυθίσματα βύσσινο Γαβράς Γαλα γάλα για βρέφη γάλα σόγιας Γαλλία γάμος γαρίδα γαστρεντερίτιδες Γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση γαστρορραγίες Γενιά γέννηση γενόσημα φάρμακα Γήρανση Γιαγιάδες γιατρικό Γιώργος Παπανδρέου γκρέιπφρουτ γλάυκωμα Γλυκαντική ύλη Γονείς γονίδιο λαιμαργίας γονίδιο parkin γόνιμες μέρες Γόνιμος Γονιμοτητα γονιμότητα γονόρροια γρήγορο φαγητό γρίπη Γρίπη των πτηνών γυμναστική γυναίκα Γυναίκες Δανία ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ Δευτέρα Δημήτρης Κανδηλώρος Δήμος Καλαμαριάς Δημόσιο Διαβήτης Διαβητικος Διαβητολογική Εταιρεία διάγνωση Διάθεση Διαιτα Δίαιτα διαιτολόγιο Διαιτολόγος διακοπές διάστρεμμα διαταραχές Διατροφη διατροφή Διατροφολόγος Διδασκαλία Διεκδικήση Δικαιοσύνη διουρητικά βότανα Διουρητικο δισκογραφία Δόντια Δράση δραστηριότητα δροσερή αναπνοή Δυσκοιλιότητα δυσλεξία δυσλιπιδαιμίες Δωρεάν Εξέταση δώρο Έβρος Εγγόνια Εγκεφαλική ουσία Εγκεφαλικο εγκεφαλικό εγκέφαλος εγκυμοσύνη εθισμός εθιστικά φαγητά Ειρήνη Κοντοπίδου Εκδότης έκζεμα εκθέματα Έκτακτη έκτη γεύση εκφυλισμός νευρικών κυττάρων Ελαιόλαδο έλεγχος Έλενα Αλετράρη έλκος Ελλάδα Έλληνας Έλληνες Έλληνες επιστήμονες ελληνική κυβέρνηση Ελληνική Στατιστική Αρχή έλξεις εμβόλια παιδικά εμβόλιο εμβόλιο Καλαζάρ εμβόλιο κατά της γρίπης έμβρυο εμμηνόπαυση έμπλαστρο νικοτίνης Εμφραγμα έμφραγμα εναλλακτική ιατρική ενδομήτριο ενεργειακά ποτά ενέσεις Ενημέρωση έντερο ενυδάτωση εξαντλητικές δίαιτες εξωσωματική γονιμοποίηση ΕΟΠΥΥ ΕΟΦ επανεμφάνιση επιδημία ιλαράς επιδόματα επικαιρότητα επικεφαλής επισκληρίδιος αναισθησία επιτροπή επιχείλιος έρπης εποχική γρίπη εργαζόμενος Εργαστήρι εργαστήριο Ερευνα έρευνα έρευνες έρωτας εταιρεία Ευαισθητοποίηση ευερέθιστο ευερέθιστο έντερο Ευρυδίκη Ευρωπαϊκή Ένωση Ευχες Ευχές εφηβεία εφηβία εφηβική παχυσαρκία ζάχαρη Ζυγαρια ζωή Η5Ν1 ηλεκτρομαγνητικά πεδία ηλεκτρονική συνταγή ηλεκτρονική συνταγογράφηση ηλεκτρονικό τσιγάρο Ηλικία ηλικιωμένη Ημέρα Ημικρανία ημικρανίες ΗΠΑ Θαλασσαιμία θαύμα θέατρο θεραπεία θεραπευτικές ιδιότητες θερμίδες Θεσσαλονίκη θρεπτικά συστατικά θύμα θυμεκτομή θύμος αδένας ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ ιατρείο κοινωνικής αποστολής Ιατρικά ιατρικά επιτεύγματα 2011 ιατρικά τεστ Ιατρική Σχολή Ιατρικό ιατρικός σύλλογος Αθηνών ιγμορίτιδα ιδανικές τροφές ιδιοκτησία ιδιώτες Ιλαρά Ινομυωμα ινσουλίνη ιός ιός Η5Ν1 ιός της γρίπης των πτηνών ΙΟΥΛΙΟΣ ΙΟΥΝΙΟΣ ιστορία ιστοσελίδα ιχθυέλαιο ιώσεις Ιωση Καβάλα καισαρική τομή Κακάο Κακοποίηση κακοσμίες Καλαμαριά Καλή υγεία κανέλα Κάνναβη Καούρες καπνίσμα κάπνισμα καρδιά καρδιαγγειακές παθήσεις καρδιακή ανεπάρκεια Καρκινο καρκίνο καρκίνο του μαστού καρκίνος καρκίνος δέρματος Καρκίνος του προστάτη καρκίνος του στομάχου καρκίνος τραχήλου μήτρας καρκίνος ωοθηκών Καστελόριζο Κατάθληψη Καταθλιψη Κατάθλιψη κατανάλωση φρούτου καταπατητές κατάστημα καφές Κέντρο Εμβολιασμού Κέντρο Μεταμόσχευσης Παγκρέατος Κεράλα κιλά κιλό κινεζική κυβέρνηση κίνημα κίνηση κοιλιακός πόνος κόκκινο κρασί Κουζίνα Κουρκουμάς κρίσεις πανικού Κρίση κρύο κρυολόγημα Κύπρος κωμωδία Κωνσταντίνα Μούλιου Κωνσταντίνος Κούτσικας Κωστόπουλος Λαχανικά Λαχανικό Λεόντιος Παπαδόπουλος λευκά αιμοσφαίρια λημέρια Λιάνα Γεωργουλοπούλου Λιπαρα λιπαρά Λιπαρά ψάρια λιποαναρρόφηση λιποδιαλύτες Λιποθυμία Λίπος λιπώδης ιστός λογαριασμός Λουκέτο μαγείρεμα μαγνήσιο ΜΑΪΟΣ μαλλιά μαμά μανιτάρια μανταρίνι Μαραθώνιος Μαργαρίνη Μαρία Διαμαντοπούλου ΜΑΡΤΙΟΣ μασάζ μάσηση τροφής μαστό Μαυρη σοκολατα Μαύρη τομάτα μαύρο τσάι μελάνωμα Μελίνα Μερκούρη μέση Μεσογειακή διατροφή Μεσοπόλεμος μεταβολισμός Μεταμόσχευση Μεταμόσχευση ήπατος μεταμόσχευση τεχνητής καρδιάς Μεχτίδης μήνας Μήνας μέλιτος μητρικό γάλα Μικρά Ασία μικροτσίπ μικώ μνήμη Μοναξια μόσχευμα καρδιάς Μουσείο μουσική Μπίλι Γκέιτς μπότοξ Μυρτώ Αντωνοπούλου ναρκωτικά νεκρός νερό νευρώνες νεφρική ανεπάρκεια νηστεία ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ Νοέμβριος νόσος Cushing ξένος ξηροί καρποί οδοντιατρική Οδοντίατροι Οδοντοκρεμες οθόνες αφής οι δράσεις των βοτάνων οικογένεια ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ οικονομία οικονομική βοήθεια ΟΚΑΝΑ ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ Ολλανδία Ολοσωματική υπερθερμία Ολυμπιακοί Αγώνες Ομιλία Ομφάλιος λώρος όνειρο όραση οργανισμός όρεξη ορθορεξία ορμόνες Όσπρια οστεοπόρωση οστική πυκνότητα οσφυαλγία Ουρολογικό οφέλη άσκησης Παγκόσμια παγκόσμιος Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας παιδιά παιδική μηνιγγίτιδα παιδικό δέρμα παιδικός διαβήτης Παναγιώτα Καραστεργίου Παννελαδικές εξετάσεις Παππούδες παράλια παρέμβαση ΠΑΡΗΣ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΣ Πάρης Παπαχρήστος Παρίσι Πάρκινσον παρουσίαση παυσίπονα Παχυσαρκία Παχυσαρκίας πείνα περιοδεία Περιοδικό πίεση του αίματος πλάκες β-αμυλοειδούς Πλαστικό πλύσιμο χεριών πνευμονία Ποδηλατοδρομία πόλεμος Πολιτική Πολιτισμός πονοκέφαλος πόνος πορτοκάλι Ποτό πράσινο τσάι πριγκίπισσα. Σουηδία πρόβλημα Προϊόντα πρόκληση Πρόληψη προστατεκτομή προστάτη προστάτης προσφυγή Προσφυγικός Ελληνισμός πρόταση Πρωτεΐνη πρώτες βοήθειες πυρετός ρεύμα ρευματοειδής αρθρίτιδα ρόδι Ροκφορ Ρομπότ ρύζι ρυθμιστές διάθεσης σάκχαρο Σακχαρώδη Διαβήτη Σακχαρώδης Διαβήτης σαλάτα Σαλιγκάρια Σαλμονέλα Σαρακοστή σαρακοστιανά σαρδέλες σάτιρα Σεξ Σεξουαλική ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ σεφ σημερινή σίκαλη σκάλες σκηνοθέτης σκλήρυνση κατά πλάκας Σκόρδο Σκοταδι Σκουός σοκ σοκολάτα σουσάμι Σουτιέν σπάνιες παθήσεις σπαστική κολίτιδα Σταυρούλα Τσατραφίλη Στέβια Στερηση στεφάνι στήριξη στομάχι στρες συμβουλές Συμβούλιο της Επικρατείας συμπληρώματα διατροφής Συνάχι σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου Σύνδρομο Down συνέδριο «Παιδεία για έναν κόσμο χωρίς κάπνισμα» Συνέδριο Υπερηχογραφίας συσσωρευμένη ακτινοβολία σύσταση Συχνουρία ταινία Ταξίδι ταράξακο ή αγριοράδικο Ταχτσή Τεριδονα Τεστ Παπ Τέχνη τεχνητό πάγκρεας τεχνολογία Τεχνολόγος Τροφίμων Τζάκι Τζεντάι Τζόγος τηγανητά Τιμόνι τοκετός Τουρισμός Τουρκία τράχηλος μήτρας Τρίτη Ηλικία τροφές τροφή τρόφιμα Τρυψάνης Τσιγάρα τσιγάρο Τσιγάρο Νικοτίνης τσίχλα τσουκνίδα τυροκομικά τύφλωση τύψεις υγεία Υγιεινή υπέρταση υπηρεσίες υγείας Υπνος Ύπνος υπογλυκαιμία υπογονιμότητα υπογραφή Υπουργείο Υπουργείο Υγείας Υπουργός φαγητό φαινόμενο του θερμοκηπίου φάρμακα φαρμακευτικές εταιρείες φαρμακοποιοί Φασουλής ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ φιλάρχαιος φοιτητές φράκτη φράουλα Φρουκτόζη Φρούτα Φρούτο Φύση φυσική κατάσταση φυτά φυτικές ίνες Φως φωτίζουν Φωτοβολταϊκά εμφυτεύματα φωτογράφος χάκερς χάμπουργκερ Χάρις Κυριάκου Χατζηνικολάου Χειρουργική Χέρια χοληστερόλη Χονγκ Κονγκ χορτοφαγία Χορτοφάγος Χρόνια Πολλά χυμό χυμού βύσσινο χώνεψη ψάρια ψηφοφορία Ψυξη ψυχική υγεία Ωμέγα-3 ωορρηξία Ώριμη μπανάνα ωτίτιδα advancehealth.gr AIDS Alzheimer antigiransi.com belife.gr Blur Buy Greek for Christmas CIA diatrofi.gr dietup.gr digitallife.gr econews.gr Editor enet.gr evdomadaakrateias.blogspot.com facebook fimes.gr fitdiet.gr flowmagazine.gr friends by e-mail goodnet.gr greekbooks.gr health.ana-mpa.gr healthyliving.gr homeopathy.gr iator.gr iatronet.gr iatropedia.gr in.gr incardiology.gr irenepan.posterous.com jenny.gr Journal of Physiology Kωνσταντίνα Nικήτα kathimerini.gr Lancet livesmart.gr Medical News medicalnews.gr mednutrition.gr mybabysworld.gr myself.gr myworld.gr news.kathimerini.gr newsbeast.gr nutrimed.gr Oυλίτιδα obrela.gr omorfamystika.gr onasseio.gr Pfizer portal.kathimerini.gr protothema.gr real.gr sansimera.gr site Smartphone smartphones tanea.gr tovima.gr users.forthnet.gr vita.gr womenonly.gr www.ana-mpa.gr www.iatronet.gr www.kathimerini.gr www.medlook.net ygeia24.com ygeianews.gr ygeiaonline.gr zougla.gr

Φόρμα επικοινωνίας: Η Γνώμη σας για την συνέχεια της σελίδος μας;

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *